2013. április 4., csütörtök

A KÖLTÉSZET HETE

A Költészet napja lassanként a Költészet hetévé vált, és ennek magamfajta csak örülhet.
Eseménydús lesz a következő hét is, és kis vidám lobogásokat érzek, azt a fajta vidám készülődést, amit az álruhás, ha végre levetheti hacukáját.
Az álruhás napok fényessé válnak, ha Leányfalun versek lobognak a fákon a szélben, mert Pávai Patak Márta évek óta nem sajnálja a fák felöltöztetésére az időt.

















Telkiben vers kerül a kapukra, Herceghalomban versfelolvasó délután lesz az iskolában Mint annyi iskolában, ahol talán végre, végre nem vigyázzbanállós ünnepség a költészet. Például Zsámbékon sem, a Keresztelő Szent János iskolában, ahol a vers születéséről mesélek majd csütörtök délelőtt.
Pécsett Weöres Sándor évfordulója áll nem csupán a fényes jövő hét, hanem az egész év középpontjában. Csütörtök este Weöres kerekasztala körül különböző művészeti ágak lovagjai idézik meg a költőt.

Aztán, aztán még nem ér véget a hét, mert pénteken Telkibe érkezik Háy János, ezúttal költői minőségben.


.
És aztán már csak a szombat lesz  hátra, egy nagy szavalóverseny, és eljön a vasárnap, amikor az ember elégedetten gondolhat a testére is, és megehet egy tányér csirkepörköltet galuskával. Ha lehet, költők társaságában.

2 megjegyzés:

  1. Szia Kriszti!

    Szombaton találkozunk a versmondó versenyen, már nagyon várom, hogy beszélgethessünk. Remélem lesz rá idő.

    Puszi: Ági

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ági!
    Én is örülök, hogy találkozunk majd, és biztosan lesz idő, hogy beszélgessünk. Szeretettel: Kriszti

    VálaszTörlés