2014. április 8., kedd

KÖLTÉSZET NAPJA MIFELÉNK


IRODALMI DÉLUTÁN és VERS A KAPUKRA!

A Kokukk Egyesület már évek óta minden tavasszal idecsalogat egy kortárs költőt a faluba, ami igazán illik a tavaszhoz is, meg a költészethez is. Illő köszöntés. Az is kiderül például, hogy akárcsak az indiánok esetében, nem csak a halott költő a jó költő...
A Telki Óvoda is kitesz magáért, minden előkészítve vár bennünket, kokukkokat, meghívott költőt, közönséget. Mindig van tea is, egy kis harapnivaló, az ünnep nem csak a léleké.
Pénteken várjuk szeretettel mindazokat, akik Szabó T. Annát várják szeretettel.



És aznap lesz  még meglepetés, versek itt  és ott, meg amott is, ki tudja, honnan fújja majd a szél...
Senki ne lepődjön meg, ha váratlan üzenetet kap majd....

Félek a játszani nem tudó emberektől - írta József Attila. Mi mással ünnepelhetnénk József Attila születésnapján, április 11-én, ha nem verssel, ha nem játékkal?

Kérünk mindenkit, akinek van kedve játszani: Tegyen egy verset a kapujára!
Lehet, hogy a kapu is életre kel..., és macskává változik...



A vers a lélek kapuja.
Megnyílik, kitárja szárnyát, beenged. Hová? Kuckóba, otthonos zugba, kertbe, végtelen, olykor veszélyes térbe. Az olvasón is múlik, hova nyit ajtót.
A költészet kétszemélyes. Találkozó. Költő és olvasó térrel és idővel mit sem törődő viszonya. Lehet titkos kapcsolat is, de megoszthatjuk másokkal is a találkozás örömét.

A Költészet napján játékra hívunk mindenkit, aki szeret játszani, és aki szeretné megmutatni, melyik vers nyitotta ki azt a nehezen nyíló, sokszor rozsdás kilincsű ajtót, amit úgy szeretünk kulcsra zárni.

Tegyük ki házunk kapujára a nekünk legkedvesebb verset! Persze többet is lehet! Libegjenek a tavaszi szélben kedves verssoraink, lassítson csak léptein hazafelé tartva, aki teheti, és olvasson hazáig minél több verset! Lehet, hogy mire hazaér, könnyebb lesz a járása és a szíve is.
A felhívás nem csak Telki lakóinak, hanem az iskolának, az óvodának, a boltoknak, üzleteknek, gyógyszertárnak, zöldségüzletnek, pékségnek, éttermeknek, nem szaporítom tovább: MINDENKINEK szól!
(Szerény javaslat: Tegyük a kézzel írt, kinyomtatott, legépelt lapokat átlátszó fóliába, hogy egy friss tavaszi zápor ne mossa el a szavakat.)




2 megjegyzés:

  1. Csak Telkiben szabad? Vagy Pestlőrincen is?
    (mészölyági)

    VálaszTörlés
  2. :)))
    Szabad, szabad, sőt, sőt... Verseket mindenhol a kapukra!
    (Patak Márta Leányfalun a fákra rak kortárs verseket, ott libegnek, libegünk a fákon...:))

    VálaszTörlés