2014. április 18., péntek

KIS KÖNYVES ÉJ

Mifelénk az a jó, hogy vannak kuckók, ahová azért jó betérni, mert visszatér az ember hite. Hogy mibe vetett hite, azt nem szeretném, nem biztos, hogy pontosan körül tudom írni, de körülbelül abba, hogy vannak kuckók, ahová jó betérni. A kuckóság lényeges tulajdonságai közé tartozik a meghitt zugszerű méret, az otthonosság, a barátságos légkör, és az, hogy az ha ember befészkelte magát, nem szeretne továbbmenni. Két ilyen kuckót ismerek a környékünkön, az egyik a budakeszi Betűtészta, a másik a biatorbágyi Kisgombos Mesebolt, ahol nem mellesleg a Szószövő zajlik szerdánként.
A két könyvkuckó a KIS KÖNYVES ÉJ-nek ad otthont jövő pénteken.





BETŰTÉSZTA (BUDAKESZI, Fő utca 115.)

Április 25-én nyolc órától a Betűtészta az Író Cimboráktól lesz hangos. Kavicsról, macskáról és sivatagi rózsáról mesél Molnár Krisztina Rita. Megismerhetjük Szabó Imola Julianna meséiből Cipős Pannit, aki mindig mezítláb alszik. A sárkányölő dárda titkát Nyulász Péter osztja meg velünk. Pacskovszky Zsolt mindenkinek bemutatja Kishugót, az álomrendőrt. Zengazég Benő és Bugra Bojta kalózlevelet bont Simon Réka Zsuzsanna tolmácsolásában. Salak Johnny és más vérfagyasztó kísértethistóriák nyomába szegődünk Mészöly Ágival. Megtudjuk Kalas Zsuzsától, kik a szeretettolvajok és hogyan védekezhetünk ellenük. Végül papírbábokat készíthetünk Endrődi Katával.
Az este zenefelelőse a MeloDisztik duó, a 2012-es Kecskeméti Utcazenész Találkozó fődíjasa, a francia chansonok, jazz standardek, bluesok kifogyhatatlan forrása. Csatlakozik hozzájuk a Kompánia Színházi Társulat, melynek tagjai Lackfi János legújabb, menzás ételekről írt verseit zenélik el.
A program 20 órától éjfélig tart.
A belépés díjtalan.


KISGOMBOS MESEBOLT (BIATORBÁGY, Baross Gábor u. 3.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése