2012. november 27., kedd

Északi utazás- Skandináv irodalmi délután

Szerb Antal írja valahol, hogy mennyire vágyakozik északra, a magas és jeges csúcsok közé, mert onnan még inkább tudna vágyakozni a meleg és napsütötte délre. A mondat tükrében remekül ki tudom nevetni magam, de most nem csupán ezért gondoltam, hogy északra hívok másokat is.
Csupán kétszer jártam a világnak ezen a hűvös és tiszta felén, Koppenhága és Izland azonban épp azt a hatást gyakorolta rám, mint általában az egyszerű, egyenes és tiszta dolgok, egy pohár friss víz, egy szelet vajaskenyér paradicsommal. Hortenzia egy dézsában egy apró ház még apróbb udvarán. A halárusnő szobra a híd lábánál. A sós, és irgalmatlan erejű szél. A vízesés, a fjord. Madarak a viharverte sziklán. Gyömbéres keksz. Biciklik. Tiszta utak.
De jó, hogy mindezt fel lehet most idézni!
És ennél csak az jobb, hogy van néhány elszánt civil barátom, aki mindent megtesz azért, hogy ez sikerüljön, süteményt süt, vagy azon gondolkodik, hogy lehetne mukla-párnát varrni, virágot vesz és székeket pakol, elkészíti Findusz karácsonyi puncsát, plakátokat tesz ki a szomszéd faluban, és nem is tudom, hogy köszönjem meg, hogy rendelkezésemre áll egy iskola is, ahol mindez megvalósítható.
„ÉSZAKI UTAZÁS”

SKANDINÁV GYEREKIRODALMI DÉLUTÁN

gyerekeknek és felnőtteknek

november 30. péntek, 17 óra
Telki, Pipacsvirág Általános Iskola
Kerekasztal-beszélgetés felnőtteknek a skandináv gyerekirodalom sajátságairól. Meghívott vendégeink: Dobos Éva műfordító, Bihari Zoltán, a Xantusz Könyv vezetője, Nyulas Ágnes, a Cerkabella Könyvkiadó, valamint Érsek Nándor, a Scolar Könyvkiadó vezetője
Mesekuckó gyerekeknek, ahová be lehet kuporodni mesét hallgatni
Kézműveskedés: északi fény, mukla-párna és muklafigurák készítése
Findusz és Pettson karácsonyi puncsa
Gyermekkönyv-vásár
Szeretettel várjuk a szülőket, gyerekeket, pedagógusokat!

                                                                                   KoKuKK Egyesület

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése